Μπανγκλαντές: Εκτελέστηκε ο ισλαμιστής ηγέτης Ραχμάν Νιζάμι

695137-bangladeste-nizaminin.png

11-05-2016 1:37

Οι αρχές του Μπανγκλαντές εκτέλεσαν τον ισλαμιστή ηγέτη Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το 1971, κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της χώρας από το Πακιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο απαγχονισμός του Νιζάμι αναμένεται να προκαλέσει την οργή των υποστηρικτών του.

Ο Νιζάμι, ο αρχηγός του κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, απαγχονίστηκε στην Κεντρική Φυλακή της Ντάκα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την τελευταία προσφυγή του κατά της θανατικής ποινής που του είχε επιβληθεί το 2014 για γενοκτονία, βιασμό και ενορχήστρωση της σφαγής των κορυφαίων διανοούμενων της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο 73χρονος πολιτικός, που είχε εκλεγεί βουλευτής και υπήρξε στο παρελθόν υπουργός Γεωργίας και Βιομηχανίας, απαγχονίστηκε στις 12:01 της Τετάρτης (10/5), τοπική ώρα, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Δικαιοσύνης Ανισούλ Χακ.

Χιλιάδες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε μια προσπάθεια των αρχών να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...