Σε απεργία πείνας χίλιοι πρόσφυγες στο Ελληνικό

695012-elliniko.jpg

10-05-2016 16:08

Μαζική απεργία πείνας ξεκίνησαν περίπου 1000 πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, για το κακής ποιότητα φαγητό και νερό.

Με ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) γνωστοποιεί πως πάνω από χίλιοι πρόσφυγες προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας στον χώρο «φιλοξενίας» του Ελληνικού, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν πως το νερό που πίνουν δεν είναι καθαρό, ενώ πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες πάσχουν από διάρροιες και πόνους στο στομάχι. Οι ιατρικές εξετάσεις είναι ανεπαρκείς ενώ δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Επίσης, οι δικαιούχοι αιτήματος ασύλου δεν έχουν σύνδεση στο skype για να υποβάλλουν το αίτημα τους, όπως προβλέπεται.

«Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από τις βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, επικαλούμενη αντιπροσωπεία των προσφύγων.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης αφού οι πιέσεις για μη απομάκρυνση από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί».

Όπως καταγγέλλει, «χτίζεται σιγά-σιγά ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ με την απειλή σύλληψης από την Αστυνομία αν σε σταματήσει με ληγμένο χαρτί. Όλα έχουν λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας από την χορήγηση τους και ταυτόχρονα απειροελάχιστοι έχουν καταφέρει να πιάσουν γραμμή skype(!) για αίτηση ασύλου».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...