Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη – Η απόφαση του Eurogroup δικαιώνει τις προσπάθειές μας

fjsddhs

10-05-2016 14:22

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη, αλλά βρίσκει ισχυρή υποστήριξη από μια σειρά πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων που έχουν πια κατανοήσει ότι δικαιούται επιτέλους να γυρίσει σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιείται ένα περίπου 24ωρο μετά το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ξεκινώντας την εισήγησή του, υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι ειδήσεις είναι καλές όχι μόνο για την πορεία της χώρας αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία που δικαιούται μετά τον ορυμαγδό της ύφεσης να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο χθεσινό Eurogroup, πρόσθεσε, μετά από έξι χρόνια συνεδριάσεων όπου η Ελλάδα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου επισφραγίστηκε μια θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας. Μια αλλαγή η οποία συντελείται εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την διεθνή θέση της χώρας. Με την ευρωπαϊκή πορεία της αλλά και με τους συμμάχους που έχουμε πλέον δίπλα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

loading...