Ιταλία: Το Κολοσσαίο στο στόχαστρο τζιχαντιστών

694904-kolossaio.jpg

10-05-2016 11:09

Η σύλληψη δύο νεαρών Αφγανών στην Ιταλία και τα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, προκαλούν υποψίες στις αρχές της γειτονικής χώρας για πιθανό σχεδιασμό τρομοκρατικού χτύπηματος στην «καρδιά» της Ρώμης.

Ένας 23χρονος κι ένας 29χρονος Αφγανός βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση από την ιταλική δικαιοσύνη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε διεθνή τρομοκρατία.

Πρόκειται για τους Χακίμ Νασίρι και Γκουλιστάν Χαμαζάι, οι οποίοι είχαν λάβει άδεια παραμονής στην Ιταλία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως σημειώνει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, οι δύο Αφγανοί είχαν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο δικτύου που δρούσε στην Ιταλία, τη Γαλλία και στο Βέλγιο, που ήταν σε άμεση και λειτουργική σχέση με την τζιχαντιστική οργάνωση ISIS.

Στα κινητά των δύο ανδρών, βρέθηκαν φωτογραφίες από το Λονδίνο και την Ρώμη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την «Αιώνια Πόλη», οι Αφγανοί είχαν μεταβεί στους αρχαιολογικούς χώρους του Κολοσσαίου και του Τσίρκο Μάσιμο, γεγονός που, σύμφωνα με πηγές τις ιταλικής δικαιοσύνης, μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη ότι υπήρχε πρόθεση να οργανωθεί τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, στο Λονδίνο, οι δυο Αφγανοί είχαν φωτογραφήσει εμπορικά κέντρα, καταστήματα και εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων.

Ο αρμόδιος δικαστικός θα πρέπει να αποφασίσει τώρα αν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση σε φυλάκιση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...