Κατρούγκαλος: Δεν θα επηρεαστούν μισθοί και συντάξεις εξαιτίας του δημοσιονομικού «κόφτη»

694815-2507685.jpg

10-05-2016 1:37

«Ο δημοσιονομικός “κόφτης” δεν συνεπάγεται την άμεση λήψη μέτρων», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (9/5) στον τηλεοπτικό σταθμό Star, τονίζοντας ότι δεν θα επηρεαστούν μισθοί και συντάξεις εξαιτίας του «κόφτη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «αυτός ο περίφημος δημοσιονομικός “κόφτης” υπάρχει από το 1949, όταν θεσπίστηκε το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα της Γερμανίας και τότε έφερε το όνομα “χρυσός δημοσιονομικός κανόνας”».

«Το 2009, στο Σύνταγμα της Γερμανίας, πήρε πιο αυστηρό χαρακτήρα και μετά ενσωματώθηκε στα Συντάγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε λέγοντα πως «δεν πρόκειται για συγκεκριμένη λήψη μέτρων αλλά για έναν μηχανισμό» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας εξηγώντας ότι «οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων θα προσαρμόζονται κατά το ποσοστό που υπολείπεται για να πιαστεί ο συγκεκριμένος δημοσιονομικός στόχος».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν μέτρα χωρίς να φτάσει η τελική απόφαση στη Βουλή», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του λέγοντας πως «ο κόφτης δεν αφορά τη λήψη μέτρων αλλά την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού ως προς το λογιστικό του σκέλος».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...