ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση παίρνει «φαλάγγι» μισθούς και συντάξεις

694783-nea-dimokratia1.jpg

09-05-2016 22:17

Κάτω από τον πήχη των προσδοκιών πέρασαν Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες σχολίασαν το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, πηγές της «γαλάζιας» παράταξης, αφού διευκρίνισαν ότι διάβασαν με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Είναι φανερό ότι όλες οι αποφάσεις πηγαίνουν για τις 24 Μαΐου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένα καίρια σημεία. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να νομοθετηθούν υπόλοιπα μέτρα ύψους 1,6-1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο είναι ο πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός, που παίρνει φαλάγγι όλα τα επίπεδα της οικονομίας, όπως τους μισθούς και τις συντάξεις ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου μείγματος πολιτικής της κυβέρνησης. Ένα τρίτο θέμα είναι η διευθέτηση των κόκκινων δανείων, όπου υπάρχει πώληση εξυπηρετούμενων και μη δανείων. Παράλληλα, πρέπει να θεσπιστεί άμεσα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για να τρέξουν οι όλες διαδικασίες».

Για να καταλήξουν σχετικά με το χρέος: «Ουσιαστικά η όποια διευθέτηση θα έρθει μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή, μετά το 2018. Ο πρωθυπουργός θριαμβολογεί χωρίς συγκεκριμένη ουσία και είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος πέρασαν κάτω από τον πήχη».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr