Σάλος στη Γαλλία με τον Σαπέν και το στρινγκ της δημοσιογράφου!

sapen

09-05-2016 18:56

Ένα περιστατικό ακατανόητης βλακείας και σεξισμού που εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάιο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς πριν από λίγες μόλις ώρες αποκαλύφθηκε ο δράστης της ξεδιάντροπης πράξης.

Η άσεμνη χειρονομία του υπουργού, που τόλμησε να απλώσει το χέρι του και να τραβήξει το λάστιχο από το στριγνκ δημοσιογράφου είχε δημιουργήσει σούσουρο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια εδώ και ένα χρόνο. Η άσεμνη χειρονομία, μπροστά σε άλλες συναδέλφους που έμειναν με το στόμα ανοικτό, οδήγησε τότε σε ένα ομαδικό κείμενο, διακήρυξη 40 δημοσιογράφων με στόχο την καταγγελία των σεξιστικών συμπεριφορών ορισμένων ανδρών πολιτικών σε βάρος δημοσιογράφων του γυναικείου φύλλου.

Το άρθρο με τίτλο “Κάτω τα χέρια”, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Liberation και περιείχε σειρά από ανέκδοτα περιστατικά τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών. Μεταξύ αυτών οι δημοσιογράφοι περιέγραφαν το εξής: “υπουργός, που βλέποντας μια από εμάς να σκύβει για να πιάσε ένα στιλό, δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια του: μουρμουρώντας ‘Α, μα τι μου δείχνετε ακριβώς εδω;”, προχωρώντας στην ακατανόητη πράξη. Στο άρθρο οι δημοσιογράφοι δεν αποκάλυπταν την ταυτότητα του υπουργού, προσκαλώντας παρόλα αυτά τις συναδέλφους τους να μην παραμένουν σιωπηλές όταν έρχονται αντιμέτωπες με παρόμοια περιστατικά.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, ένα βιβλίο με τίτλο “Elysee off” αποκαλύπτει την ταυτότητα του υπουργού, που όπως ισχυρίζεται είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ