Σκάνδαλο: Χαρίζουν φόρους από μερίσματα επιχειρηματιών και τσακίζουν το λαό!

694651-yp-oikonomikwn-1_0.jpg

09-05-2016 15:40

Την ώρα που το «καραβάνι» των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης περνάει από τη Βουλή μέτρα 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα γονατίσουν τους Έλληνες πολίτες, κάποια… σαϊνια του υπουργείου Οικονομικών «περνάνε» εν κρυπτώ και παραβύστω διατάξεις μηδενισμού φορολογίας για όσους έβγαλαν κέρδη από μερίσματα στην Κύπρο. 

Όπως μπορείτε να δείτε από το έγγραφο – ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, κάποιος «εγκέφαλος» από τη Δ/νση Οκονομικών Σχέσεων του Υπ. Οικονομικών, υπογράφει μια πρωτοφανή απόφαση – για τα μνημονιακά δεδομένα – που (σχεδόν) μηδενίζει το φόρο στα μερίσματα που εισπράττουν Έλληνες από κυπριακές εταιρείες…

 oik 1

Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά και τη δεύτερη σελίδα του εγγράφου και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για καραμπινάτη ευνοϊκή ρύθμιση που αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία (άγνωστο ποιόν), ο οποίος το 2015 είχε προφανώς τεράστια κέρδη από μερίσματα στην Κύπρο και δεν ήθελε να πληρώσει φόρο!!!

oik 2

Πάμε τώρα να εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει γίνει:

Τα παραπάνω έγγραφα μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι κάποιος «φίλος» της εξουσίας με τις κατάλληλες «άκρες» στα αριστερά υπουργεία, θα πληρώσει μηδενικό φόρο για κέρδη από μερίσματα που εισέπραξε από εταιρείες από Κύπρο το 2015!!!

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) το οποίο ερμηνεύει τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου αναφορικά με τα μερίσματα και την πίστωση του κυπριακού φόρου έναντι του ελληνικού.

Τα ερωτήματα που θέτουμε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και προς τον κύριο Τρύφωνα Αλεξιάδη είναι κάτι παραπάνω από εύλογα:

– Οι παραπάνω αποφάσεις είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ή είναι αυθαίρετες ενέργειες κάποιων στελεχών; 

-Ποιος υπουργός ή ποιο στέλεχος υπουργείου έχει δώσει το πράσινο φώς να υπογραφεί τέτοια απόφαση; 

Ποιον ή ποιούς επιχειρηματίες αφορά η παραπάνω «φωτογραφική» διάταξη; Το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να μας πει ποιοι και πόσοι ευνοήθηκαν το 2015 και τι φόροι χάθηκαν από αυτή την πρακτική. 

-Αν η πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε για την παραπάνω απόφαση, τι θα κάνει τώρα που την έμαθε; ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...