Συριακές επιδρομές κατά ανταρτικών στόχων στο Χαλέπι

694456-ep.jpg

08-05-2016 23:09

Το Χαλέπι έχει διαχωριστεί σε ζώνες ελέγχου μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων των υποστηρικτών τους, αλλά και των ανταρτών, ενώ γύρω από την πόλη, υπάρχουν οι πολύτιμες διαδρομές ανεφοδιασμού, που φτάνουν από την Τουρκία

Μαχητικά αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας πραγματοποίησαν την Κυριακή (08/05) επιθέσεις κατά στόχων των ισλαμιστών ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν ν’ αποκρούσουν προώθηση των ανταρτικών δυνάμεων, που καταγράφεται στην περιοχή. Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν γύρω από την περιοχή Καν Τουμάν, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψή της, καθώς οι ανταρτικές δυνάμεις την κατέλαβαν από τις κυβερνητικές και ιρανικές δυνάμεις, το βράδυ της Πέμπτης (05/05), όπως αναφέρουν τόσο οι συριακές δυνάμεις, όσο και δυνάμεις των ανταρτών.

Το Χαλέπι έχει διαχωριστεί σε ζώνες ελέγχου μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων των υποστηρικτών τους, αλλά και των ανταρτών, ενώ γύρω από την πόλη, υπάρχουν οι πολύτιμες διαδρομές ανεφοδιασμού, που φτάνουν από την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις των ανταρτών, χωρίς ωστόσο, να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για ενδεχόμενη ανακατάληψη περιοχών.

ΗΠΑ: 25 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, πραγματοποίησαν το Σάββατο (07/05) δεκαεπτά αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ, ενώ άλλες οκτώ αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά στόχων των τζιχαντιστών στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι έξι από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ, έπληξαν στόχους κοντά στη Μοσούλη, με αντικειμενικούς σκοπούς την καταστροφή τεσσάρων τακτικών μονάδων των ισλαμιστών, αλλά και τεσσάρων οχημάτων τους.

Στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους κοντά στην πόλη Μάρα, καταστρέφοντας τρεις τακτικές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και τρεις θέσεις μάχης των τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...