Για αδικήματα που επισύρουν κάθειρξη 53 ετών ζητούν την έκδοση του Λ. Μπόμπολα οι Κύπριοι

689054-leonidas-mpompolas.jpg

18-04-2016 12:34

Για επτά αδικήματα που επισύρουν κάθειρξη 53 ετών, ζητούν την έκδοσή του Λεωνίδα Μπόμπολα, οι Κύπριοι.

Το αίτημα των κυπριακών αρχών για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στη Μεγαλόνησο, προκειμένου να δικαστεί εκεί για σειρά αδικημάτων, συζητήθηκε σήμερα (18/04) ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

Η έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στην Πάφο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. 

Για την υπόθεση αυτή οι κυπριακές αρχές καταλογίζουν στον Λεωνίδα Μπόμπολα επτά αδικήματα που επισύρουν συνολική ποινή 53 ετών.

Μεταξύ των αδικημάτων που καταλογίζονται στον κ. Μπόμπολα είναι: απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνομωσία για καταδολίευση, κ.α. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εμπλοκή του κ. Μπόμπολα βασίζεται στις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, οι οποίοι αρχικά ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση και τώρα είναι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές ο Λεωνίδας Μπόμπολας γνώριζε για τις δωροδοκίες και τις υπερτιμολογήσεις στα έργα της εταιρείας του στην Κύπρο.

Κατά τη σημερινή συζήτηση του αιτήματος έκδοσης στο Συμβούλιο Εφετών, οι συνήγοροι του Λ. Μπόμπολα, κ.κ. Μιχ. Δημητρακόπουλος, Π. Τσιρίδης και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, υποστήριξαν ότι τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα. Συνεπώς δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά.

Στην απολογία του ο Λεωνίδας Μπόμπολας αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι επιθυμεί να δικαστεί στην Αθήνα. 

«Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως», είπε ο κ. Μπόμπολας και συνέχισε: «Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο  έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν γίνανε αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη. Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια εδώ».

Πλέον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr