Υπ. Υγείας εναντίον Μαξίμου, ή όταν ο Πολάκης, στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

342861-0f6c52dd209c0de1da359323017bc7a5_l.jpg

28-04-2016 16:03

Τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ παραθέτει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η ανακοίνωση αυτή, αποτελεί στήριξη του υπουργού Ανδρέα Ξανθού στον αναπληρωτή του (ο οποίος υπουργός, είναι γεγονός ότι έχει αφήσει … αχαλίνωτο τον Παύλο Πολάκη, για να μην πούμε ότι είναι σχεδόν εξαφανισμένος όσον αφορά το ζήτημα του διαγωνισμού των ΜΕΘ), μετά τον καταιγισμό δηλώσεων που δέχθηκε η ηγεσία για την κίνηση Πολάκη, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook την Μ. Τετάρτη το βράδυ.

Με την ανακοίνωση αυτή πάντως, το υπουργείο στρέφεται χωρίς υπερβολή κατά του Μαξίμου, καθώς σημειωτέον μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκεται και σύζυγος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Αυτό λοιπόν το ΔΣ- το οποίο διορίστηκε από τον πρώην υπουργό Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή– χαρακτηρίζει ο κ. Πολάκης ανυπόληπτο καθεστώς. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

«Τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε χθες βράδυ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι οι παρακάτω:

1. Το γεγονός ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προέβη ως όφειλε και παρά τις ρητές προς τούτο εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στις ενδεδειγμένες από το νόμο ενέργειες σε ό,τι αφορά τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί στη θέση του ενώ α) έχει αμετακλήτως παραπεμφθεί για κακουργηματική απάτη σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και έχει σαφείς ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την παράνομη διάθεση χρηματικών ποσών για διαφημιστικές καμπάνιες σε ΜΜΕ, β) εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο οικονομικής διαφθοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 που αποκαλύφθηκε με έλεγχο του ΣΕΥΥΠ και για το οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε και εναντίον του ποινική δίωξη για απιστία σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και γ) παρεμποδίζει συστηματικά τη συνέχεια του διαχειριστικού ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ από το ΣΕΥΥΠ.

2. Η ανοχή του ΔΣ στην άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διενέργεια ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και συγκεκριμένα στη μη χορήγηση στοιχείων και εγγράφων για τον έλεγχο της ταμειακής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν ζητηθεί επανειλημμένως από το ΣΕΥΥΠ.

3. Η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όσον αφορά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με στόχο τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το άνοιγμα νέων κλινών. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη διαπιστωθείσα σωρεία παρατυπιών στη μοριοδότηση 88 υποψηφίων γιατρών και εν τις συνεχεία διαβεβαιώσεις του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση και με διαφάνεια ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την επιτροπή αξιολόγησης, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις αλλά αμφισβητήθηκε ευθέως η ανάγκη εφαρμογής κριτηρίων ΑΣΕΠ στην προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας, ακριβώς επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει παρελθόν αδιαφανών προσλήψεων και πελατειακών μηχανισμών, απαίτησε ο διαγωνισμός να γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων , της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά.

Όσοι εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις ενέργειές του, στην ουσία προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε αυτό το ανυπόληπτο καθεστώς με το οποίο έχει αρχίσει συστηματικά να ασχολείται η Δικαιοσύνη».



ΠΗΓΗ : Onmed.gr