Ισπανία: Επέστρεψαν οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

694391-is.jpg

08-05-2016 18:02

Οι τρεις δημοσιογράφοι, αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στη Συρία – Προορισμός τους, ήταν το Χαλέπι

Επέστρεψαν την Κυριακή (08/05) στη Μαδρίτη, οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία το 2015. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Ειντζελ Σαστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στη Συρία και προορισμός τους, ήταν το Χαλέπι, προκειμένου να καλύψουν τις συγκρούσεις στην αναφερόμενη πόλη.

Οι οικογένειες τους, τους υποδέχτηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ενώ η πτήση τους, απογειώθηκε από τα νότια της Τουρκίας, μετά τα νέα για την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais» οι δημοσιογράφοι είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την αλ- Κάιντα και δραστηριοποιείται στη Συρία, ενώ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ ανέφερε to S;abbato (97/05) ότι η κυβέρνηση του εμιράτου, βοήθησε στην απελευθέρωσή τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...