Διορίζονται έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια 2.187 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

asep

08-05-2016 15:14

Χαράς ευαγγέλια για 2187 επιτυχόντες ενός πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ο οποίος διεξήχθη πριν από σχεδόν 20 χρόνια (το 1997) αλλά μέχρι σήμερα οι επιτυχόντες δεν είχαν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα του δημοσίου παρότι είχαν δικαιωθεί σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημήτρης Τσουκαλάς

υπέγραψαν την έγκριση για την πλήρωση αντίστοιχων οργανικών κενών θέσεων στο δημόσιο και τις επόμενες ημέρες οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1997 θα κληθούν να καταθέσουν, μια σχεδόν εικοσαετία μετά ,τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τοποθέτησή τους στο δημόσιο.

Οι 2.187 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1997 κρίθηκαν τότε μη διοριστέοι γιατί ενώ είχαν συγκεντρώσει υψηλό αριθμό μορίων, δεν είχαν επιλέξει, με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού, την ανάλογη θέση θέση ανά εκπαιδευτική κατηγορία με αποτέλεσμα να διοριστούν στη θέση τους άλλοι υποψήφιοι με χαμηλότερη βαθμολογία. Οι επιτυχόντες (αλλά μη διοριστέοι) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας τους όρους και τις προυποθέσεις που όριζε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

loading...