Ασφαλιστικό 2016: Το μετέωρο βήμα του Τσίπρα για να αποφύγει το 4ο μνημόνιο

694294-2513324.jpg

08-05-2016 12:04

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr θα ζητήσει έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής, αν οι δανειστές επιμείνουν στην ψήφιση επιπλέον μέτρων

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη λογική του «αυτόματου κόφτη» και όχι στην ψήφιση των επιπλέον 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εμφανίζεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο Αλεξης Τσιπρας.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει 4ο μνημόνιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε στενούς του συνεργάτες την Παρασκευή, σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ενόψει της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό αλλά και του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας 9ης Μαΐου.

Είναι γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός αλλά και η κυβέρνηση συνολικά αρνούνται έστω και να μπουν στη λογική της υπογραφής ενός νέου μνημονίου, δηλαδή των προληπτικών μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ (με τη συνηγορία και του Β. Σόιμπλε) σε περίπτωση μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων το 2018.

Αντιλαμβάνονται πως αν το αποδεχτούν, αυτό θα αποτελέσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της κυβέρνησης. Τέτοια μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απ’ τις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ.

Θα επιμείνουν συνεπώς στην αποδοχή του μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών (του περιβόητου «κόφτη»), αξιοποιώντας και τις ευνοϊκές για την ελληνική οικονομία εκθέσεις της Ευρώπης (Κομισιόν και Eurostat) με το πρόσθετο επιχείρημα ότι η θεσμοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αντίθετη και με το ελληνικό Σύνταγμα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...