Συνταγή για σπιτικό γάλα αμυγδάλου

342440-1a001d93b64bcdc419bd858343360261_l.jpg

17-04-2016 18:56

Το γάλα αμυγδάλου είναι θρεπτικό και αποτελεί καλή εναλλακτική στο αγελαδινό γάλα την περίοδο της νηστείας.

Έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα είδη γάλακτος, δεν παρέχει κορεσμένα λιπαρά και είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και D. Επίσης, δεν περιέχει λακτόζη, άρα είναι κατάλληλο και για άτομα που έχουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη.

bigstock Almond Milk With Almond On A W 107765954

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι.

Υλικά

– 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα

– 4 φλιτζάνια νερό

– Λίγο μέλι (προαιρετικά)

– 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

– Μουλιάστε τα αμύγδαλα για τουλάχιστον 4 ώρες.

– Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

– Φιλτράρετε το υγρό από ένα τουλπάνι (γάζα) και στύψτε τη μάζα που θα μείνει να φύγουν όλα τα υγρά.

– Βάλτε το γάλα σε ένα μπουκάλι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Διατηρείται για 4 μέρες.

Πηγή: Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

Δείτε κι αυτό:

Τροφές που δεν ξέρατε ότι μπαίνουν στην κατάψυξη

5 κανόνες για να αγαπήσει το παιδί σας την υγιεινή διατροφή

Πείνα vs. λιγούρα: Πώς θα τις ξεχωρίσετε με βάση τα… συμπτώματα



ΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...