Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μετάφορας

694214-010116153518_8949.jpg

07-05-2016 21:55
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήθει σε λεωφορεία και τρόλεϊ από έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από 9:00 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας. Το Τραμ την Κυριακή θα λειτουργεί κανονικά, καθώς ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου λόγω των εξελίξεων της αιφνίδιας κατάθεσης προς ψήφιση στην Βουλή του ασφαλιστικού.
Ο Προαστιακός και την Κυριακή δεν θα λειτουργεί.Το Μετρό  θα κάνει στάση εργασίας από τις 5:00 έως τις 9:00 το πρωί και μετά θα λειτουργεί κανονικά για την διευκόλυνση των διαδηλωτών προς τις συγκεντρώσεις.Στην περίπτωση αυτή η διαδρομή του Μετρό από Δουκ. Πλακεντίας ως Αεροδρόμιο δεν θα λειτουργεί λόγω προαστιακού.
 
 Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:
 
Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα.
 
Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
 
Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού.
 
Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών – με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν – είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών.
 
Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016.
 
Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.
 
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί!
 
Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr