Ασφαλιστικό: Σε εξέλιξη τα συλλαλήτηρια στο κέντρο της Αθήνας (photos, video)

693882-athina3.jpg

06-05-2016 11:05

Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την Κυριακή 8 Μαΐου, βγάζει στους δρόμους τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων.

Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Καθώς η χώρα παραλύει από την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (06-07/05), τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 11:00 το πρωί το ΠΑΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και λίγο αργότερα ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Οι δρόμοι της ευρύτερης περιοχής κλείνουν καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος.

Στην Ομόνοια βρέθηκε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση».

«Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι’ αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα».

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται η συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...