Την Κυριακή 8 Μαΐου ψηφίζουν για το «μνημόνιο-κάβα»

693798-2315700.jpg

06-05-2016 6:56

Σε χώρο επίδειξης υποτακτικότητας, «ραγιαδισμού» και… καλής συμπεριφοράς προς τους δανειστές μετατρέπεται για μια ακόμα φορά η Βουλή, με εντολή της κυβέρνησης, που σπεύδει να περάσει τα νομοσχέδια άρον-άρον σε δείγμα καλής θέλησης προς τους δανειστές στο επικείμενο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας.

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών που ξεκαθάρισαν στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να συγκληθεί το Eurogroup αν δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή τόσο το ασφαλιστικό όσο και το φορολογικό νομοσχέδιο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Μεγάρου Μαξίμου προς την Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε εχθές (5/05/2016) το μεσημέρι ήταν η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου να γίνει σε δύο συνεδριάσεις Σάββατο και Κυριακή που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί. Η Διάσκεψη των Προέδρων έκανε δεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης και έτσι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Δίνουν τα πάντα για να πάρουν μια… υπόσχεση

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή της στην ταφόπλακα του ελληνικού λαού με ένα κατάπτυστο φορολογικό νομοσχέδιο και ένα ασφαλιστικό «λαιμητόμο», όπως άλλωστε το χαρακτηρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Κόβει μισθούς και επιδόματα, οδηγεί στην ανέχεια τους συνταξιούχους με νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις και εφάπαξ, αυξάνει τη φορολογία σε δεκάδες προϊόντα μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%, αυξάνει τη φορολογία σε καύσιμα.

Στόχος της;

Να πάρει απλά μια υποσχετική δήλωση για το χρέος… Όχι γραπτή, αλλά προφορική!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...