Αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρίας – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των γονιών

maria

05-05-2016 19:06

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η μικρή Μαρία-Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα του παππού της στο Σχιστό το μεσημέρι του Πάσχα αλλά και το τι μεσολάβησε έως ότου βρεθεί μετά από μία ημέρα στη Λεωφόρο Αθηνών στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Η μικρή εξεταζόμενη από Αστυνομικό-Ψυχολόγο είπε ότι την άφησε η μητέρα της και πως δεν συνάντησε κανέναν κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής της στο δάσος. Ωστόσο, στην κατάθεσή της ο ψυχολόγος της Αστυνομίας επισημαίνει ότι λόγω της μικρής ηλικίας του παιδιού –είναι μόλις 3,5 ετών- δεν είναι δυνατόν να διακριβωθεί εάν όσα λέει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι γονείς της Μαρίας επιμένουν στο ενδεχόμενο κάποιος να άρπαξε το παιδί τους και υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής, ζητώντας να ξεκινήσει νέα έρευνα από την Αστυνομία.

Τι κατέθεσε ο Ψυχολόγος της Αστυνομίας που εξέτασε τη μικρή Μαρία-Ειρήνη

«Η ανήλικη ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός, καθότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης μέρας και τη νύχτα στο δάσος και ανέφερε ότι κάποια στιγμή κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά. Ως προς το πώς εξαφανίστηκε επανέλαβε πάρα πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Την ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και είπε πως όχι. Μέχρι σήμερα το πρωί ανέφερε ότι δεν συνάντησε κανέναν στο δάσος. Από τις ερωτήσεις που της έκανα για τη σχέση με τους γονείς της και την οικογένειά της, οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν και άλλες όχι. Την ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε της προσοχής των γονιών της και χάθηκε στο δάσος, αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της. Ύστερα από κάποια ώρα το παιδί άρχισε να κουράζεται και να διαμαρτύρεται και να ζητάει τη μητέρα του, την οποία κάλεσα στο χώρο. Όταν συναντήθηκε η ανήλικη με τη μητέρα της συνέχισε να λέει και σε εκείνη ότι την άφησε μόνη της στο δάσος. Εξαιτίας της πολύ νεαρής ηλικίας της ανήλικης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κατά πόσο η περιγραφή της για την εξαφάνισή της είναι ακριβής και πραγματική».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αντιφάσεις ως προς το χρόνο εξαφάνισης του παιδιού. Από τις καταθέσεις της μητέρας, του πατέρα και του παππού στην Αστυνομία προκύπτει ότι το παιδί χάθηκε μεταξύ 14:40 και 15:30 το μεσημέρι του Πάσχα, ωστόσο ο καθένας αναφέρει διαφορετική ώρα για το πότε αντιλήφθηκε ότι το κοριτσάκι έλειπε από τη μάντρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΕΔΩ

loading...