Η Παλμύρα «ζωντανεύει» ξανά υπό τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας της Αγίας Πετρούπολης! (vid)

693652-pa.jpg

05-05-2016 15:55

«Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ

Ο διάσημος ρώσος αρχιμουσικός, Βαλέρι Γκέργκιεφ, θα διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα μέσα στο αμφιθέατρο της αρχαίας Παλμύρας, της πόλης που ανακατέλαβε ο συριακός στρατός από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η συναυλία με θέμα «Προσευχή για την Παλμύρα. Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» θα δοθεί από τη συμφωνική ορχήστρα του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και θα αρχίσει στην Παλμύρα στις 17.00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του θεάτρου.

Η πόλη αυτή ηλικίας 2.000 ετών, τα ερείπια της οποίας έχει περιλάβει η UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του ΙΚ τον Μάιο του 2015 και ανακαταλήφθηκε στις 27 Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού που είχαν την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Αυτή η νίκη επέτρεψε στη Ρωσία, σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, να επιβεβαιώσει τον βαρύνοντα ρόλο της στη συριακή σύγκρουση.

Στα τέλη Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποναρκοθέτηση του αρχαίου χώρου της Παλμύρας στον οποίο οι μαχητές του ΙΚ είχαν τοποθετήσει παντού νάρκες και εκρηκτικά.

Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει «την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ.

Ο 63χρονος μαέστρος, που διευθύνει το θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, έχει ήδη οργανώσει συναυλίες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή για θύματα φυσικών καταστροφών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...