Κυβέρνηση: Αγωνία για το Eurogroup και τις τουρκικές προκλήσεις

693443-c4327dfe53d4d37570215f24ac39bff71.jpg

04-05-2016 22:44

Σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης είχε ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Τετάρτης (04/05), όπου εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν το κυβερνητικό έργο.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, σε σχέση με την προσφυγική κρίση, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση της σχετικής συμφωνίας με την Ε.Ε. από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και ο πλήρης μηδενισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών κατά τις 6 τελευταίες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τις εντάσεις στις Οινούσσες, η κυβέρνηση αναφέρει ότι τις παρακολουθεί με προσοχή αλλά και ψυχραιμία, ενώ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση της κυβέρνησης, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση στη Βουλή.

Όπως σημειώνεται, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση των κόκκινων γραμμών που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία, όταν μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Τέλος, όπως αναφέρει το non paper του Μεγάρου Μαξίμου, αποτιμήθηκε θετικά η εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας στην πορεία προς το Eurogroup.

Το υπάρχον θετικό κλίμα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και σε αυτό το πλαίσιο, αντί των προληπτικών μέτρων, βάση της συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...