Ξεκίνησε και αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ

693441-gaza.jpg

04-05-2016 22:35

Επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από τις εντάσεις που καταγράφηκαν νωρίτερα στα σύνορα με το Ισραήλ, εξαπέλυσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Βομβαρδισμοί έπληξαν την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου –το οποίο δεν χρησιμοποιείται– στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας την οποία ελέγχει η Χαμάς, και σε αγροτικές περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι βομβάρδισε «πέντε τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για να προστατεύσει τους ισραηλινούς πολίτες από τις τρομοκρατικές απειλές της Χαμάς», ανέφερε ο Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα ανταλλαγές πυρών, με τη χρήση όλμων και αρμάτων μάχης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία.

Ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν από θέσεις εκτός της Λωρίδας της Γάζας εναντίον παλαιστινιακών θέσεων στο εσωτερικό του θύλακα, σε αντίποινα για τους όλμους που εβλήθησαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Μια στρατιωτική πηγή έκανε λόγο περί πολλών επιθέσεων με τη χρήση όλμων, χωρίς θύματα, εναντίον στρατιωτών που επιχειρούσαν στο Τείχος που κλείνει ερμητικά τη Λωρίδα της Γάζας στο βορρά και στο νότο. Ο στρατός ανταπέδωσε δύο φορές πυρά με άρματα μάχης τα οποία στοχοθέτησαν τις θέσεις από όπου εβλήθησαν οι όλμοι.

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σημειωθεί τρεις συρράξεις από το 2008. Η τελευταία, την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2014, ήταν η πλέον μακρά, καταστροφική και πολυαίμακτη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...