Παρέμβαση Ολάντ στο παρά πέντε: Η Γαλλία επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

693373-olande.jpg

04-05-2016 17:28

Την επιθυμία της Γαλλίας να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (9/5) στις Βρυξέλλες, διατράνωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν Λε Φολ.

«Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα στο οποίο επιμένω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο», επανέλαβε ο Λε Φολ μεταφέροντας τη δήλωση αυτή που έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι ένα στοιχείο που καθιστά εύθραυστη την ευρωζώνη», ενώ εκτίμησε ότι πρέπει «συνεπώς να παραμείνουμε στη γραμμή που ακολουθεί σήμερα η ευρωζώνη: σταθερότητα και επιστροφή της ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (3/5), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ένα «σενάριο κρίσης» αναφορικά με την Ελλάδα όπως το 2015, εκφράζοντας παράλληλα μετρημένη αισιοδοξία όσον αφορά στις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία τη Δευτέρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...