Απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ στις 8 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος

693359-oiye.jpg

04-05-2016 16:21

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, στις 8 Μαΐου, απευθύνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ανακοινώνοντας απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 το πρωί.

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της, «για μία ακόμα χρονιά, η εργατική τάξη της χώρας μας απεργεί την Κυριακή 8 Μάη, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μία ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μία κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μία κοινωνία με δουλειά για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς».

«Και την εφετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 6η συνεχή χρονιά, είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατ΄ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΙΥΕ τονίζει ότι πρέπει:

  • Να υπερασπιστούμε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα.
  • Να διαφυλάξουμε την Κυριακή-αργία

Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για την ύπαρξη αξιοπρεπών συντάξεων και παροχών υγείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου, που διαλύουν το ασφαλιστικό μας σύστημα και πετσοκόβουν τις συντάξεις μας. Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 8ωρο-40ωρο, την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, με 751 ευρώ κατώτατο μισθό, την αποκατάσταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα ισχύουν για όλους, την επανακαθιέρωση του εργατικού δικαίου, την εξάλειψη των ελαστικών και επισφαλών μορφών εργασίας. Αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας. Ούτε 52 ούτε και 8, κανένα μαγαζί τις Κυριακές ανοιχτό».

«Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, όλους όσοι πάλεψαν σκληρά και έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο σε όλο τον κόσμο. Τιμούμε και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Αγωνιζόμαστε για το 8ωρο και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, κοινωνική ασφάλιση για όλους, για παιδεία-υγεία-κοινωνική πρόνοια» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...