Ελεύθεροι οι γονείς της μικρής Μαρίας – Νέα στοιχεία για την εξαφάνισή της

693350-2518983.jpg

04-05-2016 16:32

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας-Ειρήνης λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης οι γονείς της μικρής η οποία εξαφανίστηκε ανήμερα του Πάσχα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι οι γονείς κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.

«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί» τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Αξιοπρεπέστατα τα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε» δήλωσαν οι κουμπάροι του ζευγαριού και νονοί του ανηλίκου γιού.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι.

Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...