Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα αξίζει τη στήριξη των εταίρων της στο προσφυγικό

693009-timmermans.jpg

03-05-2016 11:22

Την εκτίμηση πως η Ευρώπη οφείλει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες και να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (03/05/2016) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό DLF και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ποιο λόγο η ΕΕ δεν στηρίζει περισσότερο την Ελλάδα από τη στιγμή που δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι πιστεύει στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε: «Η απάντηση είναι δύσκολη. Αν και υπάρχει σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ελάχιστες χώρες την υλοποιούν. Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα περίπου 1.000 επιπλέον υπάλληλοι, οι οποίοι ωστόσο δεν επαρκούν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα οι χώρες-μέλη να κάνουν όσα υποσχέθηκαν και να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται τη βοήθειά μας ή -καλύτερα- την αξίζει».

Ο κ. Τίμερμανς δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στη στάση πολλών χωρών-μελών που τηρούν στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης μια στάση όχι ιδιαίτερα ευρωπαϊκή.

Αναφερόμενος στην Μεγάλη Βρετανία και στο στρατόπεδο των υποστηρικτών ενός Brexit, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε στη γερμανική ραδιοφωνία: «Ποιο πρόβλημα μπορούν οι χώρες-μέλη να λύσουν από μόνες τους; Το προσφυγικό; Την οικονομική κρίση; Την κλιματική αλλαγή; Ποιο πρόβλημα πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι μπορεί να λύσει μόνη της μια ευρωπαϊκή χώρα; Οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο από ελάχιστες χώρες, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ. Και σε αυτό το ανώτατο επίπεδο πρέπει να συμμετάσχει και η ΕΕ. Δεν μπορεί να το κάνουν μόνες τους ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε η Γαλλία, ούτε η Γερμανία. Μαζί, όμως, μπορούμε από κοινού να αποφασίσουμε και να διαμορφώσουμε το μέλλον».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...