Ο… Γολγοθάς του Τσίπρα: Πώς από το «Go back Madame Merkel» έγινε ο Άρχοντας των Μνημονίων

692636-tsipras777.jpg

02-05-2016 6:59

Λένε πως η Πολιτική είναι η «τέχνη του εφικτού». Όμως, ανατρέχοντας το χρόνο πίσω, πριν καν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβουν για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας, μπορεί να διαπιστώσει κανείς τις «οβιδιακές μεταμορφώσεις» των κυβερνώντων, θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το κρέας βαφτίζεται ψάρι, η υποχώρηση γίνεται νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και οι επαχθείς συμβιβασμοί μετατρέπονται σε γενναία υποστήριξη των δήθεν «κόκκινων» γραμμών.

To 2012 ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ και έλεγε το αλήστου μνήμης πλέον «madame Merkel», σχολιάζοντας τις προθέσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο ήδη απασχολούσε έντονα την Ευρώπη αλλά και την ίδια τη χώρα μας που ήδη βρισκόταν εντός Μνημονίων.

Σαν περίπου δύο χρόνια από σήμερα, στις 2 Μαΐου 2014, ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνούσε λόγο από το νησί της Μυτιλήνης, η οποία έμελλε αργότερα να γίνει το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων για το προσφυγικό. Εκεί, το άλλοτε χοντροκομμένο «madame Merkel» έγινε «Mrs. Merkel», αλλά το μήνυμα του ενισχυμένου – βάσει δημοσκοπήσεων τότε – προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παρέμενε εξίσου επαναστατικό.

Αριστερά νταούλια και… αντιμνημονιακοί ζουρνάδες

Με τη χώρα να δείχνει ότι βαίνει απευθείας σε εκλογές και με τον αέρα του νικητή, ο Αλέξης Τσίπρας κατά το δεύτερο μισό του 2014 ανέβασε κατά πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την Ευρώπη και ιδίως με την πολιτική του Βερολίνου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...