Κουβέιτ: 40.000 μετανάστες απελάθηκαν μέσα σε μόλις 16 μήνες

692720-fence.jpg

01-05-2016 23:40

Οι αρχές του Κουβέιτ απέλασαν 41.000 μετανάστες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 μηνών, κατά κύριο λόγο για παράτυπη διανομή στο πλούσιο πετρελαιοεξαγωγικό εμιράτο του Κόλπου, σύμφωνα με μια εφημερίδα της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αλ Άνμπα, η οποία επικαλέστηκε –χωρίς να την κατονομάσει– πηγή ψηλά στην ιεραρχία των υπηρεσιών ασφαλείας, 26.600 ξένοι εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους Ασιάτες, απελάθηκαν το 2015. Οι απελάσεις επιταχύνθηκαν τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016, μέσα στους οποίους επαναπατρίστηκαν άλλα 14.400 πρόσωπα.

Στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι που απελάθηκαν δεν είχαν νόμιμη άδεια παραμονής, ενώ άλλοι επαναπατρίστηκαν διότι διέπραξαν αδικήματα όπως παραβιάσεις του οδικού κώδικα και άλλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο Κουβέιτ ζουν 1,3 εκατομμύριο γηγενείς και περίπου 3 εκατομμύρια αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι της Ινδίας, του Πακιστάν, του Μπανγκλαντές, των Φιλιππίνων και αραβικών κρατών όπως της Αιγύπτου και της Συρίας.

Οι απελάσεις διατάχθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις για λόγους «διοικητικού» χαρακτήρα, βάσει ενός μέτρου η εφαρμογή του οποίου επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτές οι «διοικητικές απελάσεις» έχουν γίνει επανειλημμένα αντικείμενο έντονων επικρίσεων από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...