Αγριεύει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία


01-05-2016 21:29

Ισχυρές βροχοπτώσεις με καταιγίδες αλλά και έντονες χαλαζοπτώσεις, καθώς και ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, ο οποίος ήδη από την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου (02/05/2016) θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr τους καιρικούς χάρτες της ΕΜΥ

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το βράδυ της Κυριακής επηρεάζονται οι βόρειες περιοχές του Ιονίου και η Ήπειρος, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές, περιλαμβανομένης και της Αττικής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και την Πέμπτη (05/05/2016) κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα δεν αποκλείεται παροδικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη νύχτα της Κυριακής (01/05/2016), πιθανόν οι βορειότερες περιοχές του Ιονίου (κυρίως η Κέρκυρα) και η Ήπειρος.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (02/05/2016):

1. Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά και από τις μεσημεριανές ώρες όλο το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

2. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως από τις απογευματινές ώρες περιλαμβάνεται και η Αττική.

3. Από το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν το Κεντρικό Αιγαίο και η Εύβοια.

Την Τρίτη (03/05/2016): Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι:

1. Η Μακεδονία, η Θράκη (κυρίως μέχρι το απόγευμα).

2. Το Ιόνιο, η Ήπειρος. τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου κυρίως μέχρι το μεσημέρι.

3. Από τις υπόλοιπες περιοχές η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος το μεσημέρι-απόγευμα και τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και την Πέμπτη (5/5) κυρίως στα ηπειρωτικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr