Εκατομμύρια Ρώσοι ορθόδοξοι γιόρτασαν το Πάσχα

692700-sp.jpg

01-05-2016 19:17

Συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα, στη Μόσχα, χοροστατούντος του πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κυρίλλου

Εκατομμύρια Ρώσοι ορθόδοξοι χριστιανοί, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, γιόρτασαν σήμερα το Πάσχα.

Συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα, στη Μόσχα, χοροστατούντος του πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κυρίλλου.

Από το Σάββατο (30/04) τα μεσάνυχτα και μετά τη λειτουργία της Ανάστασης, οι Μοσχοβίτες κατέκλεισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας κρατώντας στα χέρια κεράκια με το Άγιο Φως. Χιλιάδες πιστοί γέμισαν τους ναούς για να τους ευλογήσουν τα κόκκινα αυγά τους, το κουλίτς (είδος πασχαλινού ψωμιού) και το πάσχα (ένα επιδόρπιο από λευκό τυρί, βούτυρο, φρέσκια κρέμα και ζάχαρη), τα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα στη Ρωσία.

«Οι παραδόσεις που εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή, τις τηρούμε εδώ και αιώνες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ιλία, που λειτουργεί σε μια εκκλησία της Μόσχα.

«Για τους Ρώσους, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη εορτή. Εξομολογούμαστε, λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία» εξήγησε μια πιστή, η Λουντμίλα Αμπράμτσοβα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

 

Πηγή φωτογραφιών: Russia TodayΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...