Κυριακή του Πάσχα με τη «Διασπορά» της ΕΡΤ3

429472-diaspora.jpg

30-04-2016 23:43

«Χριστός Ανέστη» από την ‘‘Πόλη των πόλεων’’ εύχεται στον απανταχού ελληνισμό η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 την Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00, παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Πόλη, ποιο φως μας ενώνει» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη.

Η παράσταση, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη,  τονίζει τη Μουσική πέρα από είδη, ιδιώματα και κατηγοριοποιήσεις, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, αγάπης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.

Συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός «Οι Δομέστικοι της Δράμας» με την Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και τους μουσικούς Θανάση Κουλεντιανό (κανονάκι), Γιώργο Τόλια (μπουζούκι) και το Μουσικό Σχήμα «Εμπειροτέχνες» (Γιώργος Ζαχαρίου-κλαρίνο, Γιώργος Δεληγιάννης-βιολί, Σάκης Γιώργου-λαούτο και Γιώργος Καραγεωργίου-κρουστά) υπό την καθοδήγηση του άρχοντος πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Το πρόγραμμα καλύπτει τις δυο πλευρές της θάλασσας του Αιγαίου και κινείται στο μουσικό τόξο «Κωνσταντινούπολη – Προποντίδα, Σμύρνη – Μικρά Ασία, Θράκη – Καππαδοκία».ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr