Χριστός Ανέστη Έλληνες και λύτρωση στις καρδιές όλων μας

692579-ellada-photo.jpg

30-04-2016 23:00

Το Newsbomb.gr εύχεται σε όλους τους αναγνώστες το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως να μαλακώσει τις καρδιές μας και να κλείσει τα αυτιά μας στους δεκάρικους λόγους των τραγικών πολιτικάντηδων που ξεπούλησαν την Πατρίδα και την αξιοπρέπειά μας.

Και αυτό το Πάσχα βρίσκει την Πατρίδα μας εγκλωβισμένη στην πυραμιδική ύφεση των μνημονίων και των δεκάρικων λόγων, πολιτικάντηδων που υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κάνοντας το ψέμα επιστήμη.

 

Κι όμως παρόλα αυτά η Ελλάδα επιζεί και επιζεί μέσα από διαδοχικά θαύματα.

Ευτυχώς, το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά δεν έχει αντοχή και τελικά όσο κι αν είναι «καλομαγειρεμένο», η αλήθεια τρώγεται ωμή!!!

Το εμπόριο της ελπίδας εις το οποίο επιδόθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός, ήρθε στην επιφάνεια και επιτέλους φάνηκε η γύμνια της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς που θα άλλαζε την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η «αριστερή παρένθεση» και η «γλυκιά καρέκλα» δυστυχώς επικράτησαν και για άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα ως κακόγουστο αστείο.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλοι όσοι πριν από δυο χρόνια μιλούσαν για «αριστερή παρένθεση» και για εμπόριο ελπίδας και μάλιστα αριστερής…

Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αναρωτιέται πότε επιτέλους θα βγούμε από τα μνημόνια και πότε θα λάβει τέλος αυτό το διαρκές μαρτύριο.

Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν κατάφερε να γυρίσει σελίδα στη χώρα, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να συντριβεί και ως πολιτική μονάδα και ως κόμμα.

Το βασικό πρόβλημα του μεγάρου Μαξίμου δεν είναι αν θα κλείσει ή όχι η αξιολόγηση, ούτε αν θα «περάσει» από τη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Ο Τσίπρας και η… παρέα της Αίγινας κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη της «διάχυσης ευθυνών». Νυχθημερόν, αναζητούν τρόπους διαφυγής χωρίς διασυρμό.

Όσοι ενδεχομένως πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα έρθει σε πλήρη ρήξη με την τρόικα και τους δανειστές, προφανώς πλανώνται πλάνη οικτρά.

Δεν το έκανε τότε που μπορούσε και είχε νωπή τη λαϊκή εντολή, δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα, αφού αν φύγει άμεσα και προκαλέσει εκλογές, κινδυνεύει με πανωλεθρία, από την οποία δύσκολα μπορεί να διασωθεί στη συνέχεια…

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά πώς η πρόκληση πρόωρων εκλογών σηματοδοτεί τα ακόλουθα:

Πιστωτικό γεγονός και άμεση χρεοκοπία, κίνδυνος grexit, αυστηρότερα capital controls (ακόμα και κλειστές τράπεζες για μεγάλο χρονικό διάστημα), κίνδυνος στάσης πληρωμών (να μη καταβάλλονται ως τότε μισθοί και συντάξεις), αλλά και κίνδυνος «κουρέματος» στις καταθέσεις…

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μπορέσει να διασωθεί ούτε με… ελικόπτερο. Το σενάριο αυτό έχει απορριφθεί.

Η μοναδική ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα είναι η ίδια η αρχική φοβία του περί «αριστερής παρένθεσης».

Η παρένθεση, έγινε ελπίδα για τον ίδιο και τους παρατρεχάμενούς του.

Το επικρατέστερο σενάριο εις το οποίο συγκλίνουν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές είναι η παραίτησή του με ταυτόχρονο αίτημα νέας κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή για να μπορέσει να περάσει και να εφαρμόσει τα μέτρα.

Νέα κυβέρνηση, χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό και χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τα νευραλγικά υπουργεία.

Η μόνη του ελπίδα είναι να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια νέα κυβέρνηση εις την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα διεκδικήσει κάποιον ρόλο, δήθεν «ενωτικό».

Το σενάριο αυτό εξασφαλίζει στον κ. Τσίπρα πολιτική επιβίωση και διάχυση της ευθύνης στα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης κάτι που ο σημερινός πρωθυπουργός επιθυμεί σφόδρα.

Αυτό που ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας είναι ότι οι δανειστές έχουν ήδη αχρηστεύσει το βασικό του όπλο: την αντιπολιτευτική του δεινότητα!

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σταθούν ούτε ως αντιπολίτευση, αφού έχουν ήδη υπογράψει ένα κανονικό μνημόνιο και ένα μνημόνιο – κάβα!!!

Δυστυχώς για τον ίδιο, η συμμετοχή του σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα είναι μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη κάτι το οποίο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση λόγω της υπέρμετρης φιλοδοξίας από την οποία διακατέχεται.

Όλα δείχνουν ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται να οδηγηθούμε σε νέα κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» η οποία θα εφαρμόσει τις αλλαγές και θα ξαναοδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ενδεχομένως, μέσα στο 2017.

Το μαρτύριο και ο Γολγοθάς του ελληνικού λαού, δυστυχώς δεν έχει ακόμα φτάσει στο τέλος του.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας και ανηφόρα μεγάλη.

Το «στοίχημα» του ελληνικού λαού είναι πλέον να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός.

Να μην συντριβούν οι αξίες, τα ιδανικά, τα ήθη και τα έθιμα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Θυμηθείτε μόνο τα λόγια του Κώστα Βάρναλη:

«…θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.

Δεν είν’ αλήθεια πιο χρυσή, σαν την αλήθεια της σιωπής.

Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν».

Θυμηθείτε ότι ο τροχός δεν θα γυρίσει μόνος του… θέλει δουλειά πολλή… Όμως όλα γυρίζουν και το μόνο βέβαιο είναι πως θα επιστρέψουν πάλι εδώ:

Ελλάδα… Όλα εδώ ξεκίνησαν κι εδώ θα καταλήξουν!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...