Το «πικρό ποτήρι» του Τσίπρα: Συνθηκολόγηση, εκλογές ή δημοψήφισμα;

692414-tsipras_maximou_mesa3_532_355.jpg

30-04-2016 7:18
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικό τρόπο… Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας τζόγαρε το μέλλον της Ελλάδας και δυστυχώς έχασε… Όχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο του, αλλά βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: ή υπογράφει την αξιολόγηση με βαρείς όρους για τους πολίτες ή οδηγεί τη χώρα σε πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, που λέει και ο σοφός λαός.

Εδώ και καιρό το Newsbomb.gr είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και με τα ταμεία άδεια. Το περσινό φιάσκο που οδήγησε στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο δεν δίδαξε τίποτα στους κυβερνώντες και με ερασιτεχνικούς χειρισμούς οδηγούμαστε και πάλι σε κλίμα αστάθειας.

Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας υπερεκτίμησε την κατάσταση και έβαλε τη χώρα σε τροχιά… GREXIT, την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο.

Πλέον όμως, δεν έχει επιλογές. Ο πρωθυπουργός – από δικά του λάθη – βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Στη πραγματικότητα έχασε από μόνος του τα όπλα με τα οποία θα αντιμετώπιζε τους δανειστές, αλλά παράλληλα και το ηθικό πλεονέκτημα και τους όποιους συμμάχους. Τώρα έχει μπροστά του μόνο αδιέξοδα.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την χώρα.

Οι πληροφορίες που διακινούνται  μιλούν για επώδυνο συμβιβασμό με αποδοχή του τέταρτου μνημονίου. Αποδοχή από την κυβέρνηση, η Βουλή όμως τι θα πράξει; Θα δεχτούν οι «αριστεροί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ένα «αριστερό» μνημόνιο με σκληρά, βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα;

Ήδη πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν, μέσω διαρροών, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσουν νέο μνημόνιο και παραπέμπουν στις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα που είπε πως «δεν θα μπορείτε να πάτε στα χωριά σας αν ψηφίστε το φορολογικό».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...