Πάσχα 2016: Πότε φτάνει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

692435-agio-fos.jpg

30-04-2016 9:12

Από τα Ιεροσόλυμα, όπως και κάθε χρόνο θα έρθει και φέτος το Άγιο Φως στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο συνοδεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στις 18:00 περίπου το απόγευμα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε για τον Πανάγιο Τάφο σήμερα (30/4) το πρωί και σε αυτή συμμετέχουν οι Γιάννης Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής – αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας και Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εκ μέρους της ελληνικής εκκλησίας, συμμετέχουν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.   

Σημειώνεται ότι το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες πτήσεις προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα. H προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό, για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση, από τις 9:30 έως τις 10:20 το βράδυ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...