Τουρκία: Προσπαθεί να εντάξει τα προσφυγόπουλα της Συρίας σε τουρκικά σχολεία

692287-imagehandler.jpg

30-04-2016 4:16

O Τούρκος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ναμπί Αβτζί, ενημέρωσε πως ο αριθμός των παιδιών των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι 756,808 παιδιά, από τα οποία τα 325 χιλιάδες έχουν ενταχθεί, ήδη, στα σχολεία.

Σε παρατηρήσεις που έγιναν στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Αβτζί δήλωσε ότι 75 χιλιάδες προσφυγόπουλα από τη Συρία, φοιτούν σε δημόσια σχολεία, ενώ άλλα 250 χιλιάδες φοιτούν σε προσωρινά εκπαιδευτικά κέντρα.

Ο Αβτζί δήλωσε ότι ορισμένες νομικές διαδικασίες εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά τώρα τα κωλύματα αυτά έχουν αφαιρεθεί και τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε όλα τα είδη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

«Επιπλέον, τα προσφυγόπουλα όλων των ηλικιών μπορούν να επωφεληθούν από τα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών μαθημάτων, αφού αυτά παρέχονται στα δημόσια κέντρα κατάρτισης. Ο αριθμός των παιδιών των Σύρων που παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα είναι τώρα πάνω από 130 χιλιάδες», είπε, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Πρόσθεσε ότι 375 προσωρινά κέντρα εκπαίδευσης έχουν διαμορφωθεί όλες της νότιες επαρχίες της Τουρκίας, όπως σημειώνει το world Bulletin.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr