Αλέξης Τσίπρας: Επικοινωνιακά παιχνίδια και παλινωδίες από μια κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»

692138-alexis-tsipras-570.jpg

29-04-2016 8:09

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Ελλάδα εισήλθε στο «Μνημόνιο 3» και από την πρώτη έως και τη δεύτερη διακυβέρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, τίποτε δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Ο πρωθυπουργός των μεγάλων υποσχέσεων και των «διαπραγματεύσεων», αφού έβαλε μια ολόκληρη χώρα να επιδίδεται σε καθημερινές ασκήσεις επιβίωσης, ιδίως μετά την επιβολή των capital controls, ανέλαβε μια μεγάλη σειρά δεσμεύσεων, οι οποίες τώρα είναι τόσο δυσβάσταχτες και επαχθείς, ώστε η αποδοχή τους και μόνο συνιστά εθνική ταπείνωση.

Κουτσουρεμένες συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα-λάστιχο, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωσης αλλά και φυγή των νέων στο εξωτερικό, είναι μερικά μόλις από τα «φρούτα» που έδρεψαν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του από το «δέντρο» του Μνημονίου.

Μα, το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμη κι αυτές τις άγιες ημέρες, έχει βαλθεί να σπάσει τα νεύρα του κόσμου και να διαλύσει την ψυχολογία του: τη μια, οι δανειστές είναι «καλοί» και βλέπουν πρόοδο και τα πράγματα προχωράνε και την άλλη οι Θεσμοί μετατρέπονται σε «κακούς και στυγνούς εκβιαστές», με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συν αυτώ να επιμένουν σε κάθε ευκαιρία ότι κρατούν τις επάλξεις.

Όμως, τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι εκβιασμοί δεν οδηγούν πουθενά, πόσω δε μάλλον δεν λύνουν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει το ίδιο ακριβώς σφάλμα: πλασάρει τις υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα εκβιαστικά τερτίπια των δανειστών ως δήθεν αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές, για να δείξει πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα δυνατό ανάχωμα και κίνημα αντίστασης απέναντι στην αναλγησία του ΔΝΤ και της ομάδας Τόμσεν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...