Δήμος Ναυπακτίας: Στον Εισαγγελέα πάει…τα ΜΜΕ της περιοχής για υπερκοστολογήσεις


29-04-2016 4:07

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στη συνεδρίαση που έγινε την Μ. Τετάρτη, στη συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της Επιτροπής Διερεύνησης για τις χρεώσεις δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, ανακοίνωσε ότι, υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις στην κοστολόγηση ίδιων δημοσιευμάτων σε διαφορετικές εφημερίδες και σε διαφορετικές περιόδους Δημοτικών Αρχών, παρά την κρατική διατίμηση που ισχύει.

Επειδή μερικές αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και 150% – σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. – αποφασίστηκε να αποσταλούν τα στοιχεία στα ελεγκτικά όργανα (Οικονομικούς Επιθεωρητές, Εισαγγελέα, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης), για τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση – απόφαση του Δ.Σ.:

– Πλέον, κάθε Εντολή Δημοσίευσης στον Τύπο, θα συνοδεύεται με την ανώτερη τιμή χρέωσης, που θα υπολογίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

– Όλες οι δημοσιεύσεις, θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

– Ζητείται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Σύνδεσμος, ΔΕΥΑΝ, ΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΚΕΔΝ) να δοθεί λεπτομερής λίστα όλων των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν ανά δημοτική θητεία σε κάθε εφημερίδα και για οποιονδήποτε λόγο.

Τέλος, «το Δ.Σ. καταδικάζει τις ενέργειες ορισμένων προμηθευτών που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων τους, όταν προμηθεύουν τον Δήμο, οι οποίοι όταν εντοπίζονται θα αποκλείονται οριστικώς».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr