Ιράν: Σε στρατιωτική παρέλαση έγινε επίδειξη των S-300

689029-iran.jpg

18-04-2016 16:25

Το Ιράν στην ετήσια παρέλαση της Ημέρας του Στρατού, την Κυριακή, παρουσίασε μέρος του πολυαναμενόμενου συγκροτήματος αεράμυνας που έχει παραγγείλει από τη Ρωσία, μια κίνηση που ενδέχεται να ενοχλήσει τους επικριτές της συμφωνίας όπλων.

Ο πρόεδρος Ρουχανί απευθυνόμενος στο λαό κατά την ημέρα της γιορτής δήλωσε ότι όσοι υποστηρίζουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν χρειάζεται ισχυρή δύναμη είναι απλώς «αφελείς».

Το Ιράν επιμένει ότι το σύστημα είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τη χώρα από απειλές επίθεσης ή πιθανούς βομβαρδισμούς των πυρηνικών εγκαταστάσεων του και το S-300 προβαίνει σε έγκαιρη ανίχνευση αεροσκαφών που προσεγγίζουν περιοχές υψίστης ασφάλειας.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν, επίσης, συνομιλίες για την πώληση μαχητικών Sukhoi SU-30, μια διαπραγμάτευση την οποία επικρίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο υπάρχων στόλος της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν χρονολογείται από την προ-επαναστατική εποχή του Σάχη.

Μιλώντας στην παρέλαση της Κυριακής, ο Χασάν Ρουχανί, επέμεινε στα σχέδια του Ιράν για αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων αμυντικής φύσης, αναφέροντας την τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Η στρατιωτική, πολιτική και οικονομική εξουσία δεν στρέφεται κατά γειτονικών χωρών και χωρών του ισλαμικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr