Σε κατάσταση πανικού το υπ.Υγείας, παύει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθαν. Γιαννόπουλο

342866-02a602a4d7c2b7c18120d9374c7f77e9_l.jpg

28-04-2016 19:23

Με μία λιτή ανακοίνωση η οποία δείχνει περισσότερο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας, λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Μ. Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε ότι παύει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Χειρουργικής Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ο οποίος αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Η κατάληξη αυτή, κορυφώνεται μετά από τον πόλεμο που προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή τον διαγωνισμό για την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ. Είναι γεγονός, ότι η συμβολή του καθηγητή Αθαν. Γιαννόπουλου μέχρι σήμερα ήταν μεγάλη, ο οποίος σημειωτέον αφήνει στην μέση το επιχειρησιακό σχέδιο για τους πρόσφυγες. Γενικότερα, η συμβολή του κ. Γιαννόπουλου στο προσφυγικό ζήτημα από την ώρα που εμφανίστηκε στην χώρα μας, ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...