Κυβέρνηση: Περιμένει στο…ακουστικό της για το Eurogroup

692035-tsipras.jpg

28-04-2016 17:21

Σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο εν μέρει η ίδια προκάλεσε εξαιτίας των …σπασμωδικών κινήσεών της, έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση και περιμένει «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για εκτόνωση της κατάστασης μέσω Eurogroup.

Ο… λεονταρισμός του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει Σύνοδο Κορυφής και η απόρριψη της πρότασής του από τον Ντόναλντ Τουσκ, «έσυρε» την κυβέρνηση σε ένα ακόμη αδιέξοδο.

Οι προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για επερχόμενη στενότητα στη ρευστότητα της χώρας και οι διαπιστωμένες διαφωνίες με τους δανειστές που ζητούν να οριστεί επακριβώς το πακέτο των προληπτικών μέτρων, το πολιτικό κόστος των οποίων «τρέμει» η κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει τελματώδη κατάσταση.

Οι κυβερνητικές επιλογές προκαλούν απορία καθώς η στρατηγική που ακολουθεί δεν χωράει σε καμία λογική, καθώς απλά παρατείνει τη στιγμή της υπογραφής νέων μέτρων, στα οποία θα συναινέσει, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα και μάλιστα ….με την ψυχή στο στόμα και τα κρατικά ταμεία άδεια.

Έτσι, μετά τη …χυλόπιτα από τον Τουσκ για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, αναμένει τηλεφώνημά του για συνεδρίαση του Eurogroup στο οποίο θα συζητηθεί η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, σε κοινή δήλωσή τους οι θεσμοί (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) κάνουν λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά.

Η δήλωση αναφέρει «Οι θεσμοί και οι ελληνικές Αρχές έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού Προγράμματος»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr