Το καταραμένο χωριό της Ισπανίας -Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να άρει την κατάρα! (ΦΩΤΟ)

xwrio

28-04-2016 17:19

Ένα μικρο χωριό στην Ισπανία, μόλις 62 κατοίκων, το «Trasmoz», κουβαλά μια κατάρα από το 1511.

Το Trasmoz που βρίσκεται στην οροσειρά Moncayo, στην Αραγονία της Ισπανίας δεν έχει εκ πρώτης πολλά εντυπωσιακά πράγματα να πει κάνεις για αυτό. Έχει όμως μια πολύ παράξενη ιστορία που έχει καθορίσει την πορεία του μέσα στους αιώνες.

(φωτογραφία: Juanje 2712/wikipedia)

Κεντρικό σημείο του χωριού που στέκει περήφανο στην κορυφή του λόφου, το περίφημο μισοερειπωμένο κάστρο του, πετρά του σκανδάλου μεταξύ της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και των κατοίκων του.

Όλα ξεκίνησαν τον 13ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του κάστρου αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πλαστογραφία χρημάτων και πιο συγκεκριμένα με την κατασκευή ψεύτικων κερμάτων.

(φωτογραφία: Benjamín Núñez González)

Ο θόρυβος από τα χτυπήματα των σφυριών και των αμονιών που ακουγόταν σε όλην την έκταση του χωριού έπρεπε με κάποιον τρόπο να καλυφθεί για να μην προκαλέσει την ανησυχία και την περιέργεια των συγχωριανών και έτσι οι υπεύθυνοι του κάστρου σκέφτηκαν να διαδώσουν μια ιστορία σύμφωνα με την οποία στο κάστρο ζούσαν μάγισσες.

Η φήμη γρήγορα εξαπλώθηκε πετυχαίνοντας τον αρχικό στόχο που ήταν να συνδεθεί ο θόρυβος με την δήθεν εργασία των μαγισσών που ήταν απασχολημένες με το να φτιάχνουν φίλτρα και έτσι το χωριό Trasmoz συνδέθηκε στο μυαλό όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με την ύπαρξη των φανταστικών αυτών πλασμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

loading...