Η Ρένα Τόγια μαγειρεύει κριθαράτο με σουπιές και καλαμάρια

428171-imagehandler.jpg

28-04-2016 14:20

Οι ημέρες της νηστείας έχουν ήδη ξεκινήσει και μια από τις πιο γνωστές σεφ, η Ρένα Τόγια, μας προτείνει μια απίθανη συνταγή με ζυμαρικά, σουπιές και καλαμάρια.

Υλικά για το κριθαράτο με σουπιές και καλαμάρια

• 700 γραμ. σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες)

• 700 γραμμ. καλαμάρια (καθαρισμένα – κομμένα σε λωρίδες)

• 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

• 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια

• 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

• 1/2 ματσάκι μάραθο

• 1 ποτήρι κρασιού λάδι

• 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

• Αλάτι – Πιπέρι – Ζάχαρη

• 1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες και ξεφλουδισμένες

• 1 κουτ. σούπας πελτέ

• 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί, αλλά όχι πάνω από 5 λεπτά (να μη μαυρίσει το κρεμμύδι). Προσθέτουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια (πολύ καλά πλυμένα), αλλά τα τσιγαρίζουμε μόνο 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα και τον πελτέ, δύο ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει (μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό). Κατόπιν βράζουμε το κριθαράκι δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο λένε οι οδηγίες του. Όπως βράζει το φαγητό, δύο λεπτά πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με τον μάραθο και ανακατεύουμε (αλλά μόνο για δύο λεπτά, για να είναι φρέσκος ο μάραθος). Στη συνέχεια σερβίρουμε.



ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr


loading...