«Σουρωτήρι» έκαναν ξανά το Αιγαίο οι Τούρκοι: 39 παραβιάσεις σε μία ημέρα!

691713-paraviaseis-tourkia.jpg

27-04-2016 21:54

Σε μία ακόμη επίδειξη ισχύος (;) μέσα στο ελληνικό Αιγαίο, ξεγυμνώνοντας την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, προχώρησε η Τουρκία τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4).

Συγκεκριμένα, τουρκικοί σχηματισμοί προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.

«Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών – δύο ήταν ζεύγη και ένας εξάδα – 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 9 τουρκικά ελικόπτερα. Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...