Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τελετή παράδοσης υλικού για τους πρόσφυγες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

691646-patoulis.png

27-04-2016 17:44

Τελετή παράδοσης του ανθρωπιστικού υλικού, που συλλέχθηκε μέσω της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα», πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ο κ. Τατούλης αρχικά αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δηλώνοντας για τη συνεργασία τους ότι «είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πρωτοστατήσει σε μία οργανωμένη συγκέντρωση προϊόντων για τους πρόσφυγες, η δομή που μας υποστηρίζει είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε επίσης για την ποσότητα του υλικού που συγκεντρώθηκε, η οποία ανήλθε συνολικά στους 10 τόνους τροφίμων και τις 15 κούτες φαρμάκων για τα παιδιά και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία: τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον κόσμο της Πελοποννήσου, την Εκκλησία, κ.ά.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του Ε.Ε.Σ. στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «εδράζεται στη βαθιά δική σας πίστη στον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, γι αυτό και εμείς ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, στην πρόσκλησή σας και συνεργαστήκαμε σε αυτή τη δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η προσπάθεια θα τύχει της απόλυτης φροντίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, με ιστορία άνω των 140 ετών» συμπλήρωσε ο κ. Αυγερινός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...