ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παρέχει υποστήριξη σε αυτούς που εκβιάζουν την Ελλάδα

691590-syriza1111.jpg

27-04-2016 13:33

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζήτησε σήμερα (27/04/2016) από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρέχει σθεναρή υποστήριξη σε αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι αναπαρήγαγε στο εσωτερικό τα επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν να εκβιάσουν τη χώρα, ότι τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της και ότι συντάσσεται ανοιχτά με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

«Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίξει σθεναρά αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναπαρήγαγε τα επιχειρήματά τους στο εσωτερικό και παράλληλα τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της», αναφέρει η Κουμουνδούρου η οποία με μια σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «συντασσόμενος με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, ζήτησε για μία ακόμα φορά περικοπές δαπανών, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, και ισοπέδωση του κράτους πρόνοιας», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν προτείνει να αποδεχθεί η κυβέρνηση τη θέσπιση προληπτικών μέτρων. «Ας σταματήσει ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει πολιτική κρύβοντας τις πραγματικές του θέσεις και ας απαντήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς προτείνει: Να αποδεχτεί η κυβέρνηση τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων; Να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που παραβιάζουν την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και αγνοούν επιδεικτικά τα στοιχεία της Eurostat; Ζητά ο κ. Μητσοτάκης να υποχωρήσει η κυβέρνηση από μια συμφωνία, την οποία ακόμα και το κόμμα του έχει ψηφίσει στην Βουλή;», τον καλεί να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «με την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση του και τα μικροπολιτικά παιχνίδια, ο Κ. Μητσοτάκης βλάπτει τη χώρα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...