Στο ρυθμό της πρώτης κεντρικής διάσκεψης του Εργατικού Κόμματος σε 36 χρόνια κινείται η Βόρεια Κορέα

691480-rtr3mfo3.jpg

27-04-2016 8:28

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών Εργατικό Κόμμα θα πραγματοποιήσει την κεντρική διάσκεψή του, από την 6η Μαΐου.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή της πρώτης κεντρικής διάσκεψης σε 36 χρόνια, ενώ η Νότια Κορέα αναμένει την πραγματοποίηση νέας πυρηνικής δοκιμής.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει πολιτικά τη διεξαγωγή του συνεδρίου προκειμένου να εδραιώσει την ηγεσία του, αλλά και για να προωθήσει τις θέσεις του για την παράλληλη οικονομική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Η τελευταία διάσκεψη του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το 1980, πριν από τη γέννηση του Κιμ, που είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας του που ασκεί την εξουσία και εκτιμάται ότι ο ίδιος είναι 33 ετών.

Η Δύση ενδιαφέρεται άμεσα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την πολιτική που θ’ ακολουθήσει ο Κιμ σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και να προβλέψει τις κινήσεις του, στα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας που σχετίζονται με την ανάπτυξη πυραυλικού, αλλά και πυρηνικού οπλοστασίου από τη Βόρεια Κορέα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...