Γλυκάκι για τις ημέρες της νηστείας από τον Τζόρτζιο Σπανάκι

428168-giorgio-new-e1395179256934.jpg

26-04-2016 23:16

Μπορεί να κάνουμε νηστεία λόγω Πάσχα όμως ένα γλυκάκι νηστίσιμο πρέπει να το δοκιμάσουμε. Ο Τζόρτζιο Σπανάκι μας προτείνει μους σοκολάτας με τραγανή βάση και μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά για τη μους

200 πολτό αβοκάντο

85 γραμμ. μέλι

30 γραμμ. ταχίνι

20 γραμμ. κακάο

Υλικά για τη μαρμελάδα

300 γραμ φράουλες

10 ml χυμό λεμονιού

200 γραμ μέλι

50 γραμ σπόρους chia

Υλικά για τη βάση

100 γραμ αμύγδαλο

180 γραμ χουρμάδες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα. Βάζουμε όλα τα υλικά οτο μπλέντερ, εκτός από τους σπόρους όπια, και πολτοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους σπόρους και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες, ώστε να δέσει το μείγμα. Μετά ετοιμάζουμε τη μους. Βάζουμε όλα τα υλικά της πάλι στο μπλέντερ και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μία λεία και βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη. Για τη βάση πολτοποιούμε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε το γλυκό μέσα σε ένα τσέρκι ή σε κυπελάκι. Βάζουμε στον πάτο το τρίμμα της βάσης και πιέζουμε με το δάχτυλα. Στη συνέχεια απλώνουμε μία μεγάλη στρώση της μους και στο τέλος μία στρώση μαρμελάδας.



ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr


loading...