Συρία: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

691378-sy.jpg

26-04-2016 19:53

«Στις συνοικίες που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους»

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη (26/04) σε επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι και σε μια ακόμη πόλη της ομώνυμης επαρχίας, στη βόρεια Συρία, ανέφεραν μέλη σωστικών συνεργείων.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν την επομένη βομβαρδισμών που έκαναν οι αντάρτες εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχει το καθεστώς στο δυτικό Χαλέπι, που είχαν επίσης αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι.

Δεκατέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον συνοικιών ελεγχόμενων από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, μια πόλη που παραμένει κομμένη στα δύο από τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με μέλη των σωστικών συνεργείων της πολιτικής άμυνας, που είναι αναγνωρίσιμα από τα λευκά κράνη που φορούν.

Πέντε μέλη των σωστικών συνεργείων έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή εναντίον της έδρας τους στο Αταρέμπ, μια πόλη δυτικά του Χαλεπιού που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε η οργάνωσή τους μέσω Twitter.

Ένα ασθενοφόρο και ένα όχημα της πυροσβεστικής υπέστησαν ζημιές στην ίδια επιδρομή. Το κτίριο όπου εδρεύει η πολιτική άμυνα περιβάλλεται από συντρίμμια και παλιοσίδερα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν τα πλήγματα στο Αταρέμπ, που απέχει 35 χλμ. από το Χαλέπι, διεξήχθησαν από τη συριακή πολεμική αεροπορία ή τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Συνολικά, από την Παρασκευή (22/04) στην πόλη αυτή έχουν σκοτωθεί 100 πολίτες από πυρά πυροβολικού των δύο πλευρών και αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος.

Ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από αντάρτες έπληξαν σήμερα περιοχές της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους πριν νυχτώσει, όταν η ένταση των βομβαρδισμών μειώνεται, ανέφερε ο ίδιος δημοσιογράφος. Στις συνοικίες που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, σημειώνει ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...