Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον «οδοντίατρο του τρόμου» για τα σκληρά βασανιστήρια

691352-od.jpg

26-04-2016 18:19

Ο Γιάκομπους βαν Νίεροπ χρησιμοποιούσε «άχρηστες» ιατρικές διαδικασίες με στόχο να πονέσει τους ασθενείς του για τη «δική του ευχαρίστηση»

Σε 8 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε στη Γαλλία ο 51χρονος Ολλανδός οδοντίατρος, αποκαλούμενος και ως «οδοντίατρος του τρόμου», αφού στα χέρια του υπέφεραν περίπου 120 ασθενείς.

Οι εισαγγελείς στη γαλλική πόλη της Νεβέρ, υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο Γιάκομπους βαν Νίεροπ χρησιμοποιούσε «άχρηστες» ιατρικές διαδικασίες με στόχο να πονέσει του ασθενείς του για τη «δική του ευχαρίστηση».

Πολλές από τις επεμβάσεις του βαν Νίεροπ κατέληγαν σε μολύνσεις και φριχτούς πόνους. Πρώην πελάτες του, αφηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης πώς τους έσπαγε τα σαγόνια ή αφαιρούσε ακόμα και οκτώ δόντια ανά συνεδρία.

Πέραν της ποινής κάθειρξης, το δικαστήριο της Νεβέρ απαγόρευσε στον βαν Νίεροπ την άσκηση της οδοντιατρικής και του επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ.

Ο βαν Νίεροπ συνελήφθη το 2013 εν μέσω πληθώρας καταγγελιών από τα θύματά του, όμως διέφυγε στον Καναδά λίγο καιρό πριν αρχίσει η δίκη του ενώ το 2014 εκδόθηκε στη Γαλλία.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...