Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να χτυπήσουν σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία

691339-isis.jpg

26-04-2016 17:15

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών»

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζέιμς Κλάπερ, τόνισε πως «πυρήνες του ISIS που βρίσκονται εν υπνώσει ετοιμάζουν επιθέσεις και κατά της Ιταλίας».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Κλάπερ πρόσθεσε ότι εκτός από την Ιταλία κινδυνεύουν να μπουν στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία και για τον λόγο αυτό «οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν με επιμονή να υπάρξει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον, «το ISIS εκμεταλλεύεται για ίδιον όφελος την μεταναστευτική κρίση».

Πηγές, όμως, των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών άφησαν να διαρρεύσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ότι δεν υπάρχει κανένας νέος συναγερμός ή ουσιαστικές ενδείξεις που να συνδέονται με πιθανές επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας κατά της Ιταλίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...